Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2008


Ελαιογραφία

Εδώ μπορείτε να παραθέσετε κάθε σχόλιο,ερώτηση και απορία που σχετίζεται με τις ελαιογραφίες,υδατογραφίες και ό,τι άλλο ζωγραφικό έργο έχει ως φορέα το μουσαμά.

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Xerete poios einai o kataliloteros tropos na kaneis kapoia proetimasia (an xreiazete) prin arxiseis na zwgrafizeis panw se etoimo kamva emporiou?

epishs an uparxei kapoios tropos na glustraei eukola to pinelo panw ston kamva otan tha arxiseis na zwgrafizeis.

Ola ayta panta me ladompogies.

Βλαβιανός Γιάννης είπε...

Γεια σου,
καταρχήν σε μαγαζιά με είδη ζωγραφικής υπάρχουν έτοιμοι ακριλικοί στόκοι που χρησιμεύουν και ως προετοιμασία για εικόνες αλλά και για μουσαμά,ένας τέτοιος καλός και φθηνός στόκος είναι ο ακρυλικός στόκος της εταιρείας KRAFT που μπορεί να τον βρεις και στα χρωματοπωλεία,υπάρχει και κάποιος άλλος τρόπος όπου σε νερό διαλύεις GESSO ή αλλιώς οδοντιατρικό στόκο και προσθέτεις σε αυτό το μείγμα PRIMAL ή VINAVIL 3% ή 5% ,το PRIMAL και το VINAVIL είναι υδατοδιαλυτά δηλ,αραιώνονται στο νερό και μπορείς να τα βρείς σε μαγαζιά με είδη συντήρησης,Ο παραδοσιακότερος τρόπος προετοιμασίας γίνεται ως εξής ,λιώνεις σε ζεστό νερό ζελατίνη τόση ώστε να κολλάνε τα δάκτυλα του χεριού μεταξύ τους, παίρνεις ένα μέρος από την κόλλα και προσθέτεις σιγά σιγά και ανακατεύοντας τσίγκο ή κιμωλία μαζί με λίγο στόκο σε σκόνη GESSO αφού το ανακατέψεις καλά πρόσθεσε και λίγο ελαιόλαδο,με το μείγμα αυτό πέρασε ένα χέρι αραιό τον μουσαμά σου (με πλακέ πινέλο) και άφησέ το να στεγνώσει στον ίσκιο,όχι πάρα πολύ όμως ίσα ίσα να μην αφήνει το δάκτυλό σου αποτύπωμα πάνω στην προετοιμασία ,πέρασε και άλλα χέρια με διαφορετική φορά πάντα μέχρι να καλυφθεί η επιφάνεια του μουσαμά,αφού στεγνώσει καλά τρίψε την επιφάνεια με ένα λεπτό γυαλόχαρτο.

Ανώνυμος είπε...

Καλημερα, ηθελα να ρωτησω για τον ακριλικο στοκο που εγραψες της KRAFT,αν μπορουμε να τον χρησιμοποιησουμε για υποστρωμα σε ελαιοχρωματα και ποσα στρωματα πρεπει να περασουμε πριν ξεκινησουμε να ζωγραφιζουμε.Και αν θελει και αυτο τριψιμο με γυαλοχαρτο.

Βλαβιανός Γιάννης είπε...

ο ακριλικός στόκος της KRAFT μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως υπόστρωμα σε λάδια,μπορείς αρχικά να αραιώσεις ελάχιστα με νερό τον στόκο και να περάσεις 2-3 χέρια τον μουσαμά σου,έπειτα με μια πλαστική ατσαλίνα, που θα την βρεις σε χρωματοπωλεία, παίρνεις ελαφρά την περίσσια του στόκου για να εξομαλυνθούν οι γραμμές που άφησε το πινέλο.Αφού στεγνώσει καλά ο στόκος τον τρίβεις με γυαλόχαρτο.

Ανώνυμος είπε...

Γεια σας! Παλιότερα είχα αγοράσει Γκέσο Bologna Extra Fine απο το abio και θα ηθελα να μαθω πως μπορω να το φτιαξω μονος μου για να το βαλω σε καμβα. Θελω μετα να περασω χρυσο απο πανω!
Σας ευχαριστω πολυ!